Проблеми та суперечності у впровадженні дистанційного навчання в освітній процес закладів загальної середньої освіти

Автор(и)

  • О. Д. Дубчак Комунальний заклад «Вінницький ліцей № 7 ім. Олександра Сухомовського»

Анотація

Сучасному суспільству потрібна масова якісна освіта, яка зможе забезпечити вимоги до споживача та виробника матеріальних і духовних благ. Виконати соціальне замовлення суспільства через збільшення асигнувань на освіту, збільшення кількості навчальних закладів та іншими традиційними способами не можуть навіть заможні і розвинені країни. Тому поява дистанційної освіти не випадкова, це закономірний етап розвитку та адаптації освіти до сучасних умов.

Біографія автора

О. Д. Дубчак , Комунальний заклад «Вінницький ліцей № 7 ім. Олександра Сухомовського»

вчитель

Посилання

Степаненко С. В. Про трансформацію системи заочної освіти в умовах інтеграції в Європейський освітній простір. Вища школа. 2007. № 2. С. 31–37.

Заболоцький А. Ю. Психологічні проблеми дистанційного навчання викладачів в системі післядипломної педагогічної освіти. Університет «КРОК». 2013. URL: https://library.krok.edu.ua/media/library/category/statti/ zabolotskyi_0003.pdf//

Варзар Т. Дистанційна освіта в сучасній освітній діяльності Українознавство. 2005. № 1. С. 116–119.

Заборонити дистанційну освіту у всіх навчальних закладах. Офіційне інтернет-представництво Президента України 2020. URL: https://petition. president. gov.ua/petition/97372

Штихно Л. В. Дистанційне навчання як перспективний напрям розвитку сучасної освіти. Молодий вчений. 2016. URL: http://molodyvcheny.in.ua/ files/journal/2016/6/121.pdf.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-07-23

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 2. Теорія, досвід, проблеми й перспективи сучасної педагогічної науки